×

Καλάθι

012

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑμεΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Αναγέννηση ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων με στόχο την ικανοποίηση αναγκών, κατά το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού εξυπηρετούμενων παιδιών και εφήβων με αναπηρίες. Συγκεκριμένα πρόκειται για μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και εφήβων με αυτισμό που αποσκοπεί στη δημιουργική ενασχόληση των ωφελούμενων με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και οργανωμένων ομαδικών και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξη τους, την ψυχολογική τους υποστήριξη, την εξοικείωση τους με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας, την κοινωνική τους ένταξη, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, μέσω της απόκτησης δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και την στήριξη των οικογενειών τους.

Τη δομή στελεχώνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από ειδικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα συντονίζουν και θα διοργανώνουν  αθλητικές δραστηριότητες, κολύμβηση, εικαστικό εργαστήρι, μουσικοκινητική αγωγή, δραστηριότητες αυτόνομης διαβίωσης, χειροτεχνίες, επιτραπέζια παιχνίδια κτλ.. Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού, η ανάπτυξη της συνεργασίας, της φαντασίας, της ευγενούς άμιλλας.

Για την εκπλήρωση των στόχων, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αναγέννηση θα είναι σε θέση να παρέχει τις εξής υπηρεσίες

· Ασφαλή και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου παραμονής των παιδιών/εφήβων/ατόμων με αναπηρίες, μέσω ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων.

·    Ατομική και ομαδική εκπαίδευση των παιδιών/ εφήβων/ ατόμων  με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, ατομική υγιεινή κτλ.).

·    Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

·    Υλοποίηση προγραμμάτων σωματικής αγωγής, έκφρασης και ψυχαγωγίας, μαγειρικής, μουσικοθεραπείας,

·  Θεματικά εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνιών και εποχικών ειδών για διάθεση σε bazaar.

·    Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.

·  Υποστήριξη και ενημέρωση των οικογενειών του παιδιού / εφήβου / ατόμου.

 

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αναγέννηση είναι ένας νέος διαμορφωμένος χώρος όπου διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον με στόχο να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Λειτουργεί σε δύο βάρδιες, με ωράρια, από τις 06.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 14.00 μέχρι τις 22.00 και θα στελεχώνεται από ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστές ειδικής αγωγής , κοινωνικό λειτουργό, βοηθητικό προσωπικό.

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, που θα σας αποσταλεί μέσω email

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συνάντηση με την Υπεύθυνη και αξιολόγηση του ωφελούμενου ατόμου

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

TOP