×

Καλάθι

012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, προκειμένου να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά άτομα, λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Σύλλογος διαθέτει 24 μέλη εκ των οποίων 22  έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με αυτισμό, επιπλέον έχουμε δύο ζευγάρια με τεκνοθετημένα αυτιστικά παιδιά, δύο μονογονεικές οικογένειες με αυτιστικά παιδιά καθώς και ένα ζευγάρι κωφών με αυτιστικό παιδί.

Ο Σύλλογος είναι ενεργό μέλος της ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΕΠΑΑ.

Το όραμα μας είναι η εξασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων όλων των αυτιστικών ατόμων, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

 

  • Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου είναι η ίδρυση πρότυπων δομών εκπαίδευσης (Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας) και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ωφελούμενους ηλικίας από δέκα οκτώ (18) ετών και άνω, διασφαλίζοντας τα μέσα για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου τους και κυρίως, όταν οι γονείς δεν θα μπορούν πλέον βιολογικά να ανταποκριθούν.
2003

Ίδρυση

Η Αναγέννηση ιδρύθηκε το 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών ατόμων. Είναι φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας Πρωτοβάθμια φροντίδας και εγκεκριμένο με την υπ’ αριθμόν απόφασης 24881 και Σωματείου με αριθμό μητρώου 6750/2003.

2013

Προγράμματα

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 η Αναγέννηση υλοποιεί Προγράμματα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας των παιδιών

2015

Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 Η Αναγέννηση λειτουργεί Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης στην οδό Αγησιλάου 8 Μαρούσι

2016

Ο Σύλλογος μας με το (ΦΕΚ 544 /Α 02-03-16) απέκτησε αρχική Πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ για τις δράσεις του και την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ΑμεΑ

2020

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αναγέννηση 1 & 2

Η Αναγέννηση από τον Σεπτέμβριο του 2020 απέκτησε τις άδειες για δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 4 ατόμων η έκαστη, στην οδό Αγησιλάου 8, και στη οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 52, στο Μαρούσι με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τη 1/3/2021.

2022

ΚΔΑΠΑμεΑ Αναγέννηση

Από τον Νοέμβριο του 2022 λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Αναγέννηση, στην οδό Κολοκοτρώνη 15, στην Πεύκη

ΣΗΜΕΡΑ
TOP
el