012

Ποιοί Είμαστε

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, προκειμένου να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για το πρόβλημα του αυτισμού.

Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου η ίδρυση πρότυπων δομών εκπαίδευσης (Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας)  και  και Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  για επωφελούμενους  ηλικίας από δέκα (18) ετών και άνω.

Ο Σύλλογος  διαθέτει 24 μέλη εκ των οποίων 22  έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με αυτισμό , επιπλέον έχουμε δύο ζευγάρια με υιοθετημένα αυτιστικά παιδιά, δύο χωρισμένες κυρίες με αυτιστικά παιδιά καθώς και ένα ζευγάρι κωφαλάλων με αυτιστικό παιδί .

Η έδρα του Συλλόγου  είναι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 52 & Πλαταιών Μαρούσι σε χώρο που μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου και η Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου μας στη οδό Αγησιλάου 8 Μαρούσι.

Ο Σύλλογος απο τον Σεπτέμβριο του 2020 απέκτησε δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Μαρούσι στην οδό Αγησιλάου 8 και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 52 τεσσάρων ατόμων έκαστη.

Το  2005 αγόρασε και διαθέτει  οικόπεδο 10.5  στρεμμάτων  στο Γραμματικό Αττικής. Αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανέγερση της μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης καθότι το οικόπεδο ήταν εκτός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) και με την άρνηση της πολιτείας να δώσει λύση ο Σύλλογος παρότι είχε βρεί χορηγούς και δωρητές έχασε την άμεση ευκαιρία ανέγερσης.

Ο Σύλλογος μας με το (ΦΕΚ 544 /Α 02-03-16) απέκτησε αρχική Πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ για τις δράσεις του και την παροχή πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ΑΜΕΑ.

Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΕΠΑΑ.

TOP